Agenda

Activiteiten in het Amstelpark:

Wij hadden een overzicht gemaakt van toekomstige activiteiten en exposities in het Amstelpark. Hierbij een overzicht van de geannuleerde activiteiten, maar ook de aankondiging van de nieuwe / verplaatste activiteiten die na 1 juni 2020 zijn gepland:

GEANNULEERD

29 maart 2020: Wandeling Amstelpark, IVN Amsterdam

3 mei 2020: Dichtbij in het Park, StadshoutPaviljoen.

VERPLAATST

29 mei – 1 juni 2020: Taste of Amsterdam. Wordt verplaatst naar september.

NIEUWE AGENDA

14 maart – 12 april 2020: Tentoonstelling Zoo of the Future, Zone2Source/Glazen Huis: alleen vanaf de buitenkant te bezichtigen

 TEKENKABINET XS online te bekijken vanaf 1 mei

Zondag 12 april 2020, 11.00 – 18.00 uur: Pure Markt, onder voorbehoud gaat deze door, houd de sociale media en website in de gaten

Zondag 7 juni 2020, 10.00 uur: Seizoensopening Standing like a Tree, De Meditatietuin

Zondag 7 juni 2020, 12.00 uur: Dichtbij in het Park, StadshoutPaviljoen


Zondag 6 september 2020, 11.30 – 17.00 uur: Zomerfeest Amstelpark

Het Zomerfeest Amstelpark is er voor alle Amsterdammers, die zich graag laten meenemen in de zomerse schoonheid van het Amstelpark. Het parkfeest biedt een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die actief verbonden zijn aan het park of omringende wijken. Je kan komen schaken of houtbewerken. Er zijn muzikale optredens, creatieve en groene workshops, demo’s, natuurwandelingen en beeldende kunst. De toegang is vrij.

Het kleinschalige parkfeest is een initiatief van en voor de buurt. De optredens, demonstraties en exposities zijn verdeeld over verschillende plekken in het park, tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Paviljoen en het Belgische Paviljoen.
Je wordt verleid al wandelend door het park, van meerdere kunst-, cultuur- en natuurvormen te genieten. Ook de reguliere parkbezoeker kan zich laten verrassen door verborgen parels van en in het Amstelpark. Het programma bestaat uit blokjes van een uur of een half uur, waardoor je kan proeven van verschillende culturele, groene, maatschappelijke en sportieve initiatieven uit de buurt.

Het Zomerfeest wordt mede georganiseerd voor de Vereniging Vrienden van het Amstelpark en beleeft in 2020 haar 3e editie.