Zomerfeest Amstelpark

Het Zomerfeest Amstelpark is er voor alle Amsterdammers, die zich graag laten meenemen in de zomerse schoonheid van het Amstelpark. Het parkfeest biedt een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die actief verbonden zijn aan het park of omringende wijken. Je kan komen schaken of houtbewerken. Er zijn muzikale optredens, creatieve en groene workshops, demo’s, natuurwandelingen en beeldende kunst. De toegang is vrij.

Het kleinschalige parkfeest is een initiatief van en voor de buurt. De optredens, demonstraties en exposities zijn verdeeld over verschillende plekken in het park, tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Paviljoen en het Belgische Paviljoen. Je wordt verleid al wandelend door het park, van meerdere kunst-, cultuur- en natuurvormen te genieten. Ook de reguliere parkbezoeker kan zich laten verrassen door verborgen parels van en in het Amstelpark. Het programma bestaat uit blokjes van een uur of een half uur, waardoor je kan proeven van verschillende culturele, groene, maatschappelijke en sportieve initiatieven uit de buurt. Om 15.30 uur besluit het parkfeest met een optreden van de Laura Kits Band in het Stadshout Paviljoen.

Deelnemers – zijn (onder voorbehoud): IVN Amsterdam, De Toren van Klinker, Stadshout, Kunstgroep Buitenveldert, zangeres Laura Kits, Anton Groeneschey (fotografie), Kinderboerderij, schaakvereniging EsPion, Taoistische Taichi Vereniging, Zanggroep Grof Volkoren, Denijs (zang, gitaar), pianiste Lucanet, Galerie Black Box, Art of Wines, Asbon Design (couture), Jizzbirding,  Danielle van Vree (performance), VanRoelink (kunst) en Robbert van der Horst (kunst), Mind Walker & Tree Climbing Company.

Op de dag zelf is een compleet programma met plattegrond en een overzicht van alle activiteiten in het park beschikbaar.

De kracht van het Zomerfeest Amstelpark zit in de samenwerking met bewoners, lokale organisaties, ondernemers uit het park en verenigingen in de wijk waarin het Amstelpark is gelegen.
Kunst, cultuur en natuur worden ingezet als verbindingsmiddel. De organisatie van Zomerfeest Amstelpark is een samenwerkingsverband tussen Vereniging Vrienden van het Amstelpark, Dichtbij in het Park, het Tekenkabinet, Natuur & Milieuteam Zuid en Zone2Source.

Het Zomerfeest Amstelpark wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid).