Nieuws

Eindpresentatie Tuinbazen

Lees in deze nieuwsbrief meer over de eindpresentatie van het jaarlange onderzoek Tuinbazen van Ketter&Co in het Amstelpark naar alternatieve vormen van parkbeheer waarin lokale kennis en  de verbinding tussen verzorgers en gebruikers van het park er weer toe doen.

Eindpresentatie Tuinbazen
het Glazen Huis, 15 – 23 februari 2020

Zone2Source presenteert in en rond Het Glazen Huis in het Amstelpark in Amsterdam de voorlopige resultaten van een jaarlang onderzoek van Irene Fortuyn en haar team van KETTER & CO naar de mogelijkheden van het Amstelpark als gemeenschappelijke tuin.

Tentoonstelling: 15 – 23 februari, vrij – zon 13:00 – 17:00 uur
Met o.a. een alternatieve kaart van het Amstelpark gebaseerd op verhalen van bezoekers, een video over hun ‘ideale tuin’, presentaties waarin de relatie tussen bezoeker en parkverzorger verder wordt uitgediept en het Amstelpark memory spel vanuit het perspectief van tuinmannen, parkbezoekers, planten en dieren.

Parkdialoog en Excursie: zat. 15 en 22 februari van 15:00 – 17:00 uur 
Denk mee over wat een park als gemeenschappelijke tuin kan zijn in een parkdialoog waarin Irene Fortuyn met de deelnemers ingaat op de menselijke relatie met planten en andere soorten. We gaan het eerste uur in gesprek, vanaf 16:00 verzorgt IVN ecoloog Arend Wakker een excursie in het park.
Meld je nu aan via info@zone2source.net of kom langs

Iedereen is welkom om actief mee te denken over de toekomst van de Amsterdamse parken!

Voor meer informatie zie onze website en  Ketter & Co website

 


 

ZOMERFEEST AMSTELPARK zondag 1 september 2019 11.30 – 17.00 uur

Download programma Zomerfeest Amstelpark 2019 >

Het Zomerfeest Amstelpark is er voor alle Amsterdammers, die zich graag laten meenemen in de zomerse schoonheid van het Amstelpark. Het parkfeest biedt een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die actief verbonden zijn aan het park of omringende wijken. Je kan komen schaken of houtbewerken. Er zijn muzikale optredens, creatieve en groene workshops, demo’s, natuurwandelingen en beeldende kunst. De toegang is vrij.

Het kleinschalige parkfeest is een initiatief van en voor de buurt. De optredens, demonstraties en exposities zijn verdeeld over verschillende plekken in het park, tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Paviljoen en het Belgische Paviljoen.
Je wordt verleid al wandelend door het park, van meerdere kunst-, cultuur- en natuurvormen te genieten. Ook de reguliere parkbezoeker kan zich laten verrassen door verborgen parels van en in het Amstelpark. Het programma bestaat uit blokjes van een uur of een half uur, waardoor je kan proeven van verschillende culturele, groene, maatschappelijke en sportieve initiatieven uit de buurt.

Download programma Zomerfeest Amstelpark 2019 >